DocPoiminnat: Sunnuntain tärpit (2020)

Helmiä ympäri maailmaa festivaalin viimeisenä päivänä

DocPoint kunnioittaa elokuvavaikuttaja Jörn Donneria muistonäytöksellä, jossa esitetään YHDEKSÄN TAPAA LÄHESTYÄ HELSINKIÄ. Näytös järjestetään Orionissa klo 11 ja siihen on vapaa pääsy.

Aether

Vapaasti virtaava AETHER on kaunis ylistys Kaakkois-Turkin katoavalle kurdialueelle ja sen ainutlaatuiselle luonnolle. Dokumentti on neljän kuvaajan taltioima kokoelma kuvia ja hetkiä, jotka tavoittavat elämän kiertokulun. MATINGtarkastelee Z-sukupolven elämää. Elämäänsä dokumentoivien parikymppisten Edvinin ja Naomin suhde on kuin ote rakkausdraaman loppukohtauksesta. Se, joka ensin paljastaa syvimmät ajatuksensa ja halunsa luovuttaa suhteen ohjakset toiselle.

CACHADA – THE OPPORTUNITY on toiveikas elokuva viidestä salvadorilaisesta naisesta, jotka käsittelevät elämänkokemuksiaan. El Salvadorissa sana cachada tarkoittaa yllättävää tilaisuutta, jonka ei saa antaa karata omista käsistä, ja nämä naiset ottavatkin elämänsä haltuun itse tekemänsä näytelmän myötä.

Vielä ehdit tavata tekijöitä elokuvien takana. SHADOW FLOWERS seuraa pohjoiskorealaisen Kim Ryun-heen yrityksiä palata kotimaahansa vuosien ajan. Ryun-hee tapaa kohtalotovereitaan, joista eräs on riutunut Etelä-Koreassa jo lähes 60 vuotta. Dokumenttia kuvaamassa ollut Mika Mattila on paikalla Q&A:ssa! Myös ohjaaja Nuno Escudeiro saapuu THE VALLEY -näytökseen. Dokumentti seuraa Euroopan toimia pakolaiskriisin keskellä omatoimisten kansalaisten näkökulmasta.

Marraskuisella IDFA-festivaalilla tuoreesta romanialaisdokumentista COLLECTIVE tuli pieni ilmiö. Colectiv oli bukarestilainen klubi, jossa syttyi tulipalo vuonna 2015. Onnettomuuden myötä ihmisiä kuoli palovammoihin, ja sen lisäksi myös terveydenhuollon virheisiin. COLLECTIVE tarkastelee korruptiota tapahtumien takana jännityselokuvan lailla.

Älä unohda sunnuntain uusintanäytöksiä elokuvista THE CAVESILICON VALLEY, BABY.  ja BEYOND THE VISIBLE – HILMA AF KLINT! Yleisöäänestyksen voittanut KELET uusitaan Katsojien suosikki -näytöksessä Maxim 1:ssä klo 15.30!