DocPoint etsii harjoittelijoita festivaalitiimiinsä (2020)

Tule mukaan tekemään maailman upeinta suomalaista dokumenttielokuvafestivaalia!

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään 29.1. – 7.2.2021. Koronavirustilanteesta huolimatta valmistelemme Suomen ainoaa ja Pohjoismaiden toiseksi suurinta pelkästään dokumenttielokuviin keskittyvää festivaalia vahvasti elokuvateattereissa tapahtuvaksi, yleisön turvallisuus huomioiden, online-sisällöllä vahvistettuna.

Etsimme nyt tiimiimme harjoittelijoita tuotannon ja tiedotuksen tehtäviin. Haku päättyy 5.10.2020.

Tuotantoharjoittelijan työtehtävät koostuvat moninaisista festivaalituotantoon liittyvistä tehtävistä, ja sisältävät muun muassa oheisohjelmatuotannon suunnitteluun ja toteutukseen osallistumista sekä festivaalikeskuksen suunnittelua. Tehtäviin liittyy tietojen ja aineistojen keruuta, tiedostojen ylläpitoa ja arkistointia, kotisivujen päivitystä, yhteydenpitoa eri tahojen kanssa, ja erilaisia organisointitehtäviä. Tuotantoharjoittelija työskentelee tiiviissä yhteistyössä yhdistyksemme tuottajan kanssa.

Tuotanto- ja tiedotusharjoittelijan työtehtävät koostuvat erilaisista tuotantoon ja tiedotukseen liittyvistä tehtävistä, ja sisältävät muun muassa oheisohjelmatuotannoissa ja toimistotyössä avustamista. Tehtäviin kuuluu suunnittelua, tietojen ja aineistojen keruuta, tiedostojen ylläpitoa ja arkistointia sekä kotisivujen päivitystä. Harjoittelija kerää ja käsittelee festivaalielokuvien krediittitietoja ja PR-materiaaleja, avustaa lipunmyynnin tehtävissä ennen festivaalia ja festivaalin aikana, ja osallistuu festivaalin kohdemarkkinoinnin suunniteluun ja toteutukseen.

Tiedotusharjoittelija työskentelee osana festivaalin tiedotustiimiä, ja hänen työtehtäviinsä kuuluvat festivaalielokuviin liittyvien kuva- ja promomateriaalien hallinnointi, tiedotusmateriaalien oikolukutehtävät, lehdistötiedotteiden lähettäminen, sisällön tuottaminen ja tietojen päivittäminen verkkosivuille ja some-viestintään sekä muihin tiedotuksen ja viestinnän tehtäviin osallistuminen.

Harjoittelijoiden työskentelyaika alkaa sopimuksen mukaan marraskuun loppupuolella tai viimeistään joulukuun alussa, ja päättyy 10.2.2021

Odotamme harjoittelijoilta aktiivista ja itsenäistä työotetta, kokemusta tuotannon tai tiedotuksen tehtävistä, hyvää suomen- ja englanninkielen taitoa sekä kykyä sopeutua tiivistahtiseen festivaalityöskentelyyn. WordPress-käyttökokemus ja aiempi kokemus tapahtumatuotannoissa katsotaan eduiksi.

Harjoittelujaksolta maksetaan 800 euron kuukausikorvaus. Harjoittelijalla tulee olla käytössään oma tietokone työn suorittamista varten.

Hakemukset ansioluetteloineen 5.10. mennessä DocPointin toiminnanjohtajalle osoitteeseen tapio.riihimaki@docpoint.fi. Hakemukseen ei tarvitse liittää valokuvaa.