DocPoint valmistautuu juhlavuoteen (2020)

Kotimaisen sarjan ja opiskelijasarjan elokuvien ilmoittaminen DocPoint-festivaalille alkaa elokuussa.

Helsingin oma dokumenttielokuvafestivaali DocPoint täyttää ensi vuonna 20 vuotta. Juhlan kunniaksi tammi-helmikuun vaihteessa katsellaan dokumenttielokuvia peräti kymmenen päivän ajan. Uuden online-ulottuvuuden myötä festivaalitunnelmasta pääsee nauttimaan myös pääkaupungin ulkopuolella.

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali tuo kiinnostavimmat kotimaiset ja kansainväliset dokumenttielokuvat Helsingin valkokankaille 29.1.-7.2.2021. Pidentämällä festivaalia voimme järjestää enemmän uusintanäytöksiä ja varmistaa, että mahdollisimman moni näkee turvallisesti haluamansa elokuvat. DocPoint ottaa koronavirusepidemian huomioon myös kasvattamalla festivaalin online-osuutta.

DocPointin kotimaisen sarjan ja opiskelijasarjan elokuvien ilmoittautuminen on tänä vuonna yksivaiheinen. DocPoint toivottaa kaikki 3.10.2019 jälkeen valmistuneet, ei aiemmin Suomessa esitetyt kotimaiset dokumenttielokuvat tervetulleiksi ilmoittautumaan. Opiskelijasarjassa ensi-iltavaatimusta ei ole. Elokuvat ilmoitetaan festivaalille Airtablen kautta. Ilmoittautuminen alkaa 3.8.2020 ja päättyy 9.10.2020. Myös rough cut -vaiheessa olevan elokuvan voi ilmoittaa, mutta asiasta on sovittava erikseen festivaalin taiteellisen johtajan kanssa.

Tarkat ilmoittautumissäännöt ja ilmoittautumislinkki julkaistaan osoitteessa docpointfestival.fi . Ilmoittautuminen avataan 3.8.2020.

DocPoint toivottaa kaikille aurinkoista kesää!