DocPoint festivaalisivusto

Ohjelmisto (2020)

A Step Forward (2020)

Atsushi Kasezawan hienotunteisessa dokumentissa seurataan itsemurhan partaalla käyneiden ihmisten pelastamiseen ja kuntouttamiseen omistautuneen pastorin elämäntyötä.

Sandanbekin kalliojyrkänteet ovat yksi Wakayaman prefektuurin suosituista luonnonnähtävyyksistä. 50 metriä korkea jyrkänne on myös suosittu itsemurhapaikka. Ollaan tekemisissä mittavan yhteiskunnallisen ongelman kanssa, minkä puolesta puhuu jyrkänteen läheisyyteen sijoitettu kyltti. Kylttiin on painettu puhelinnumero sekä kehotus avunhakemiseen ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Puheluihin vastaa pastori Yoichi Fujiyabu, joka ylläpitää Itsemurhia ehkäisevää kuumaa linjaa. Jo 900 henkeä pelastanut mies on omistanut elämänsä kuilun partaalla käyneiden ihmisten pelastamiseen ja kuntouttamiseen. Luomansa työllistämisohjelman avulla hän tahtoo ohjata särkyneitä mieliä takaisin kohti merkityksellistä elämää.

Yhteiskunnallisia ongelmia käsittelevä ohjaaja Atsushi Kasezawa seuraa hienotunteisesti Fujiyabun päivittäistä työtä, johon kuuluu niin hengellinen syvällisyys kuin konkreettinen työssäohjaaminen. Fujiyabu ei vain saarnaa, vaan etsii jatkuvasti oikeaa tapaa toimia käyden reflektoivia keskusteluja sekä yhteisön että itsensä kanssa. On kuitenkin vain inhimillistä, ettei yksi voi auttaa kaikkia, vaikka haluaisi, eikä rakastaa kaikkia tasapuolisesti, vaikka yrittäisi. Dokumentissa ääneen pääsevät myös itsemurhan partaalla käyneet, jotka kuvailevat kokemuksiaan pysäyttävästi.

Malla Salminen

[eventio_frame id=5a44a0a26563f3db2b8b4567 cef_5a434efa6563f3531e8b4567=%the_title%]

Elokuvan nimi : A Step Forward
Kieli : japani
Ohjaaja : Atsushi Kasezawa
Vuosi : 2018
Pituus (min) : 100
Ikäraja : K7
Esitysformaatti : DCP
Kuvaaja : Atsushi Kasezawa
Leikkaus : Atsushi Kasezawa
Tuottaja : Akiko Tabakotani
Tuotantoyhtiö : Documentary Japan, Inc.
Alkuperäinen nimi : Bokushi To Inochi No Jake

Esitysajat :
Ti 28.1. klo 19.15, Kinopalatsi 8, jonka jälkeen Q&A ohjaaja Atsushi Kasezawan kanssa
Pe 31.1. klo 15.00, Kinopalatsi 6, jonka jälkeen Q&A ohjaaja Atsushi Kasezawan kanssa
La 1.2. klo 13.15, Kinopalatsi 6