DocPoint festivaalisivusto

Ohjelmisto (2020)

Colombia in My Arms (2020)

Kotimainen ensi-ilta!

Kolumbian sisällissota on jatkunut yli viisikymmentä vuotta. Sadattuhannet ovat menettäneet henkensä ja maan miljoonat köyhät elävät epätoivossa. Syytökset hirmuteoista ja niiden oikeutukset ovat jatkuneet konkistadorien ajoista nykypäivään eriarvoisuuden pysyessä muuttumattomana. Kansa on polarisoitunut ja epätoivoinen, mutta kaikki pyrkivät toimimaan Kolumbian parhaaksi.

Colombia in my Arms kertoo räjähdysherkän maan käänteentekevästä hetkestä, kun vastakkain olevat äärivasemmistolainen sissiliike FARC ja hallitus pyrkivät tekemään rauhansopimuksen. Osa puolueista vastustaa rauhaa, kun taas sissit pelkäävät turvallisuutensa puolesta aseistaluopumisen jälkeisessä Kolumbiassa. Mitä tapahtuu rauhalle, kun väärin tekeminen löytää helposti oikeutuksen?

Intiimisti sissien arkea seuraava dokumentti raottaa monimutkaista ja epätoivoiseksi ajautunutta tilannetta. FARC pyrkii järjestäytymään uudelleen puolueena, mutta muutos ei ole helppo. Valtapuolueen keulahahmo tiivistää pelkonsa FARCista ja kuin vahingossa vihjaa oman asemansa problematiikkaan toteamalla: ”kun saa valtaa, haluaa sitä lisää.”

Dimmu Okulov

[eventio_frame id=5a44a0a26563f3db2b8b4567 cef_5a434efa6563f3531e8b4567=%the_title%]

Elokuvan nimi : Colombia in My Arms
Kieli : espanja
Ohjaaja : Jenni Kivistö, Jussi Rastas
Vuosi : 2020
Pituus (min) : 91
Ikäraja : K7
Esitysformaatti : DCP
Kuvaaja : Jussi Rastas
Leikkaus : Jenni Kivistö, Jussi Rastas, Sully Reed, Antti Jääskeläinen
Musiikki : Povl Kristian
Tuottaja : Markku Tuurna
Tuotantoyhtiö : Filmimaa Ltd

Esitysajat :
Pe 31.1. klo 19.00, Kinopalatsi 1, jonka jälkeen Q&A ohjaajien Jenni Kivistö ja Jussi Rastas kanssa
La 1.2. klo 12.00, Kinopalatsi 8