DocPoint festivaalisivusto

Ohjelmisto (2020)

KESKUSTELU: IHMINEN JA MUITA ELÄIMIÄ (2020)

DOCPOINT JA KIASMA ESITTÄVÄT: IHMINEN, MUUT ELÄIMET JA LUONTO

DocPointin ja Kiasman yhteisessä tapahtumassa perjantaina 31.1. klo 19.45 Kiasma-teatterissa ihmisen ja muiden eläinten rinnakkaiselosta keskustelevat Villi ihminen ja muita luontokappaleita -kirjan kirjoittaja, dokumentaristi Riikka Kaihovaara sekä Kiasman Yhteiseloa-näyttelyn taiteilija Fanni Niemi-Junkola. Keskustelua moderoi Kiasman kokoelmaintendentti Kati Kivinen. Tapahtumaan on vapaa pääsy, tervetuloa!

Ennen keskustelutilaisuutta nähdään kaksi ihmisen ja muiden lajien suhdetta tarkastelevaa elokuvaa DocPointin festivaaliohjelmistosta, liput 10€.

Kokonaisuuden aloittaa Philip Hoffmanin kokeellinen dokumenttielokuva VULTURE. Kaunis ja viipyilevä elokuva tarkkailee etäältä maatalon eläinten keskinäisiä suhteita. Elokuva on kuvattu 16mm filmille, jonka kehittämiseen on käytetty orgaanisia materiaaleja. Ohjaaja Philip Hoffman on paikalla näytöksen jälkeen Q&A:ssa vastaamassa yleisön kysymyksiin.

Elsa Kremserin ja Levin Peterin SPACE DOGS on harvinaista arkistomateriaalia sisältävä pysäyttävä hybrididokumentti koirien käytöstä Neuvostoliiton avaruustutkimuksessa ja katukoirien arjesta Moskovan kaduilla. Elokuva saa katsojan pohtimaan omaa moraalikäsitystään ja kysyy, mikä on oikein ja väärin?

AIKATAULU PE 31.1.2020, Kiasma Teatteri

16.00 Philip Hoffman: vulture 57 min, liput 10 €.
17.00-17.30 Q&A: Philip Hoffman
18.00 Elsa Kremser, Levin Peter: Space Dogs 91 min, liput 10 €.
19.45 Ihmisen ja muiden eläinten yhteiseloa: keskustelemassa Riikka Kaihovaara, Fanni Niemi-Junkola ja Kati Kivinen. Vapaa pääsy.