DocPoint festivaalisivusto

Ohjelmisto (2020)

Earth (2020)

Earth esittää uuden näkökulman ihmisen toimintaan maapallolla. Se kuvaa vähäeleisesti louhoksissa, kaivoksissa ja maanrakennuksessa tehtävää työtä eri puolilla maailmaa ja antaa äänen työntekijöille. Upeasti kuvatun elokuvan ytimessä ovat ihmisen vastuu sekä alkuperäiskansojen oikeudet.

Katsoja pääsee vierailulle Kaliforniaan, missä kirjaimellisesti siirretään vuoria, tai ainakin kukkuloita, uuden asutuksen tieltä. Unkarissa ruskohiilen louhijat kohtaavat miljoonia vuosia vanhoja fossiloituneita metsiä. Työmies harmittelee, kuinka fossiloitunut puu on niin kovaa, että se voi rikkoa työkoneen. Italiassa vieraillaan Carraran kuuluisalla marmorilouhoksella, joka on ollut käytössä roomalaisten ajoista lähtien. Nyt marmoria saadaan louhittua nopeammin kuin koskaan aiemmin.

Espanjassa kuparikaivostyöntekijä vakuuttaa, että he yrittävät pitää päästöt niin pieninä kuin mahdollista. Ja kuparin saaminenhan on välttämättömyys.

Tämä piirre yhdistää dokumentissa haastateltuja työntekijöitä. Kukaan heistä ei halua tuhota luontoa. Mutta se on välttämätöntä, jotta ihmisen luoma maailma, sellaisena kuin me sen tunnemme, voisi jatkua.

Riikka Kaartinen
Kirjoittaja on ekologi ja toimittaja (FT)

[eventio_frame id=5a44a0a26563f3db2b8b4567 cef_5a434efa6563f3531e8b4567=%the_title%]

Elokuvan nimi : Earth
Kieli : saksa, englanti, espanja, italia, unkari
Ohjaaja : Nikolaus Geyrhalter
Vuosi : 2019
Pituus (min) : 115
Ikäraja : S
Esitysformaatti : DCP
Kuvaaja : Nikolaus Geyrhalter
Leikkaus : Niki Mossböck
Musiikki : Florian Kindlinger
Tuottaja : Michael Kitzberger, Markus Glaser, Wolfgang Widerhofer, Nikolaus Geyrhalter
Tuotantoyhtiö : NGF - Nikolaus Geyrhalter Filmproduktion GmbH
Alkuperäinen nimi : Erde

Esitysajat :
Ti 28.1. klo 17.00, Bio Rex
Pe 31.1. klo 18.45, Bio Rex
Su 2.2. klo 19.00, Orion