DocPoint festivaalisivusto

Ohjelmisto (2020)

Fat Front (2020)

Helene, Marte, Pauline ja Wilde ovat saaneet tarpeekseen. Tarpeekseen yhteiskunnan kapeista kauneusihanteista, vuosia jatkuneesta itsevihasta, jojo-dieeteistä ja jatkuvasta itsensä pienentämisestä. Nyt nuoret, lihavat skandinaavinaiset näyttävät keskisormea läskifobialle ja dieettikulttuurille!

“Haluaako kukaan harrastaa seksiä lihavan tytön kanssa?” Helenen epätoivoisen Google-haun myötä aukesikin aivan uusi maailma: Instagramin kehopositiivinen yhteisö, joka vaatii tasa-arvoa kaikille marginalisoiduille kehoille. Naiset levittävät kehopositiivisuutta somessa tuhansille seuraajilleen sekä järjestämällä Big Ass -kirppareita, tapaamisia ja mielenosoituksia, jotka vaativat monimuotoisuutta muotialalla.

Louise Unmack Kjeldsenin ja Louise Detlefsenin tärkeä ja ajankohtainen elokuva ravistelee kauneusihanteita, mutta muistuttaa myös siitä, kuinka syvässä kehonormit istuvat. Todellinen vapaus sisäistetystä läskifobiasta vaatii jatkuvaa työtä, elokuva osoittaa. ”Olen tiellä kohti oman itseni hyväksymistä ja rakastamista, mutta olen vielä kaukana tavoitteestani. Taistelen joka päivä sen kanssa, että en antaisi itseinhon voittaa”, sanoo Pauline.

Riikka Pennanen

[eventio_frame id=5a44a0a26563f3db2b8b4567 cef_5a434efa6563f3531e8b4567=%the_title%]

Elokuvan nimi : Fat Front
Kieli : tanska, ruotsi, norja
Ohjaaja : Louise Unmack Kjeldsen, Louise Detlefsen
Vuosi : 2019
Pituus (min) : 88
Ikäraja : S
Esitysformaatti : DCP
Kuvaaja : Sine Vadstrup Brooker, Louise Detlefsen
Leikkaus : Steen Johannessen
Musiikki : Jenny Wilson
Tuottaja : Malene Flindt Pedersen
Tuotantoyhtiö : Hansen & Pedersen Film og Fjernsyn

Esitysajat :
Pe 31.1. klo 19.45, Kinopalatsi 6
La 1.2. klo 22.30, Bio Rex
Su 2.2. klo 20.30, Maxim 1