DocPoint festivaalisivusto

Ohjelmisto (2020)

Jawline (2020)

Some-suosion kerryttäminen on kovaa työtä. 16-vuotias Austyn Tester haluaa tähdeksi, mutta Tennesseen Kingsportissa wifi-verkko on heikko ja Instagram-kuvia ottavat hanslankarina toimivat kaverit ja pikkusisko.

Los Angelesissa Austynin ikätoverit tulevat kuuluisaksi some-manageri Michaelin avulla. Itsekin vielä teini-ikäinen Michael tuottaa suojateistaan rahakoneita tiukkaa bisnessuunnitelmaa noudattaen. Sosiaalisen median kultakuume huimaa päätä. Huipulle olisi Austyninkin päästävä.

Kun läppärin kamera sulkeutuu, päästään kulissien taakse. Austyn jakaa sängyn veljensä ja kissanpentulauman kanssa, huoneiden seinissä olevat reiät on peitetty julisteilla. Isoveli soisi menestyksen mieluummin Austynille kuin itselleen. Äiti kertoo väkivaltaisesta ex-miehestä. Koti on kaukana Kaliforniasta.

Silti Austyn puhuu live-streameissaan unelmien toteuttamisesta ja asioiden hyväksymisestä. Vaikka raha houkuttaa ja kuuluisuus on ensisijaisen tärkeää, ykköstavoitteena on levittää positiivisuutta sosiaalisen median kautta.

Jawline kertoo kovia kokeneen Austynin tarinan ja näyttää samalla sosiaalisen median merkityksen amerikkalaisille teineille. Aihetta on käsitelty paljon, mutta nyt äänessä ovat nuoret itse. Eivätkä he aina voi hyvin.

Dokumentin täydellistävät puuterimaiset kuvat, pikkukaupunki-estetiikka ja erinomaisesti rakennettu kerronta.

Elisa Kääriäinen

[eventio_frame id=5a44a0a26563f3db2b8b4567 cef_5a434efa6563f3531e8b4567=%the_title%]

Elokuvan nimi : Jawline
Kieli : englanti
Ohjaaja : Liza Mandelup
Vuosi : 2019
Pituus (min) : 93
Ikäraja : K7
Esitysformaatti : DCP
Kuvaaja : Noah Collier
Leikkaus : Alex O’Flinn
Musiikki : Palmbomen II
Tuottaja : Hannah Reyer
Tuotantoyhtiö : Caviar

Esitysajat :
Ke 29.1. klo 16.30, Kinopalatsi 7
La 1.2. klo 21.30, Kinopalatsi 2
Su 2.2. klo 14.45, Kinopalatsi 7