DocPoint festivaalisivusto

Ohjelmisto (2020)

MASTERCLASS I: MEHRDAD OSKOUEI (2020)

Masterclass I: Mehrdad Oskouei

Mehrdad Oskouei (s. 1969) on kotimaansa Iranin tunnetuimpia ja arvostetuimpia dokumenttielokuvaohjaajia. DocPointissa Oskoueilta esitetään sekä neljän varhaisemman elokuvan retrospektiivi että hänen uusin elokuvansa Sunless Shadows, jonka ansiosta Oskouei voitti marraskuussa IDFAssa parhaan ohjaajan palkinnon.

Sunless Shadows on jo neljäs elokuva, jossa ohjaaja tutkii elämää vankiloissa ja Iranin vankiloihin suljettujen nuorten elämäntarinoita. Oskouein elokuvissa on nähtävissä iranilaisen fiktioelokuvan perintö, kun hän hienovaraisesti valottaa niitä moninaisia eettisiä ongelmia, joita tiukka yhteiskunnallinen ja patriarkaalinen normisto synnyttää. Lähes kaikissa elokuvissaan Oskoueita kiinnostavat eniten yhteiskunnasta syrjään jääneet – mutta he eivät koskaan näyttäydy vain uhreina vaan kiinnostavina oman elämänsä päähenkilöinä.

Masterclassissa Oskouei kertoo työtavoistaan ja työfilosofiastaan ja näyttää näytteitä elokuvistaan. Paikalla on myös Oskouein työpari, tuottaja Siavash Jamali.

Sunless Shadows on myös DocPointin ohjelmistossa.

TO 30.1. klo 12.00-15.00, Kino Regina (Töölönlahdenkatu 4), vapaa pääsy.

Kieli : englanti