DocPoint festivaalisivusto

Ohjelmisto (2020)

Push (2020)

Yhdeksässä maassa kuvattu Push pureutuu vuokra-asuntobisneksen globaaleihin sijoitusmarkkinoihin ja ilmiön inhimillisiin seurauksiin.

Lontoossa kokonaisia taloja on tyhjillään, kun ulkomaiset rikkaat ovat ostaneet niitä turvasatamiksi rahoilleen. Ruotsissa aggressiivinen pääomasijoitusyhtiö Blackstone on rynnännyt maan asuntomarkkinoille, ja vuokralaisille jälki on ollut rumaa.

Dokumentti seuraa YK:n riittävän asumistason erityisraportoijaa Leilani Farhaa, joka kiertää neljällä maanosalla keräämässä tietoa vuokralaisten oloista. Vuokralaisten paikalliset huolet yhdistyvät globaalisti toisiinsa limittyviksi kertomuksiksi. Pienituloisista vuokralaisista halutaan eroon, jotta kokonaisten kaupunginosien hintatasoa saadaan hilattua korkeammaksi. Kehitys ei ole vääjäämätöntä: sitä vastaan kamppaillaan paikallistasolla, kaupunkien verkostoissa ja YK:n voimin.

Nurkkakuntaisuuden kasvaessa elokuva muistuttaa siitä, että kansainvälisen pääoman vallan suitsiminen vaatii toimivaa kansainvälistä yhteistyötä. Ihmisoikeuksien turvaaminen paikallisesti vaatii myös vahvempaa YK:ta.

Matti Ylönen

[eventio_frame id=5a44a0a26563f3db2b8b4567 cef_5a434efa6563f3531e8b4567=%the_title%]

Elokuvan nimi : Push
Kieli : saksa, korea, italia, espanja, englanti
Ohjaaja : Fredrik Gertten
Vuosi : 2019
Pituus (min) : 92
Ikäraja : K7
Esitysformaatti : DCP
Kuvaaja : Janice d'Avila, Iris Ng
Leikkaus : Erik Wall Bäfving
Musiikki : Florencia Di Concilio
Tuottaja : Margarete Jangård
Tuotantoyhtiö : WG Film

Esitysajat :
Ke 29.1. klo 18.45, Kinopalatsi 7, jonka jälkeen Q&A ohjaaja Fredrik Gerttenin kanssa
To 30.1. klo 16.30, Kinopalatsi 1, jonka jälkeen Q&A ohjaaja Fredrik Gerttenin kanssa
Su 2.2. klo 17.00, Kino Regina