DocPoint festivaalisivusto

Ohjelmisto (2020)

School of Seduction (2020)

Kolme naista ketkuttaa peppujaan luokkahuoneessa miesopettajan neuvojen mukaisesti. Huoneeseen on kokoontunut joukko eri ikäisiä naisia. He kikattavat, mutta ovat tulleet tosissaan oppimaan viettelyn alkeita. Miten miellyttää miehiä ja saada heidät pauloihinsa?

Alina Rudnitskajan elokuvassa seurataan kurssille osallistuvia Dianaa, Lidaa ja Vicaa vuosia kurssin jälkeen. Luokkahuoneen hetket rytmittävät kerrontaa, jonka kautta pääsemme seuraamaan hyvin läheltä naisten elämää niin kotona, töissä kuin terapiassa. Näemme pariskuntien välisiä riitoja ja unelmien hiipumista. Arkiset hetket maalaavat isompaa yhteiskunnallista kuvaa naisten asemasta Venäjällä. Tarinoita yhdistää se, kuinka miehen taloudellinen valta ohjailee naisten valintoja, asenteita ja koko elämää hyvin vahvasti. Avioliitto varakkaan miehen kanssa tarjoaa naisille turvaa.

Tragikoominen elokuva onnistuu hämmentämään ja nostattamaan niin surua kuin hilpeyttä katsojassa. Kun yksi päähenkilöistä hieroo kaverinsa kanssa savinaamiota reisiinsä vuoraten itsensä elmukelmulla, tunsin näitä kaikkia tunteita samanaikaisesti.

Elokuva muistuttaa siitä kuinka merkittävä naisen aseman kannalta on raja Suomen ja Venäjän välillä. Silti jotain yhteistäkin on. Dokumentin yksi päähenkilö seuraa venäläisen tv-ohjelman debattia, joka on hyvin tunnistettava myös Suomessa: “Naiset ovat korkeammin koulutettuja, mutta eivät silti saavuta yhtä hyvää asemaa työelämässä kuin miehet.”

Ina Mikkola
Kirjoittaja on toimittaja, ohjaaja ja juontaja

[eventio_frame id=5a44a0a26563f3db2b8b4567 cef_5a434efa6563f3531e8b4567=%the_title%]

Elokuvan nimi : School of Seduction
Kieli : venäjä
Ohjaaja : Alina Rudnitskaja
Vuosi : 2019
Pituus (min) : 97
Ikäraja : K12
Esitysformaatti : DCP
Kuvaaja : Alina Rudnitskaja, Alexander Demyanenko, Fedor Bakulin
Leikkaus : Cathrine Ambus
Musiikki : Karwan Marouf
Tuottaja : Sigrid Jonsson Dyekjær
Tuotantoyhtiö : Danish Documentary

Esitysajat :
Ma 27.1. klo 17.30, Kinopalatsi 5
La 1.2. klo 18.00, Kinopalatsi 1, jonka jälkeen Q&A ohjaaja Alina Rudnitskajan kanssa
Su 2.2. klo 14.30, Orion, jonka jälkeen Q&A ohjaaja Alina Rudnitskajan kanssa