DocPoint festivaalisivusto

Ohjelmisto (2020)

Seahorse: The Dad Who Gave Birth (2020)

Taidokkaasti lomittain kulkevia narratiiveja yhteen punova kaunis ja intiimi elokuva Freddy McConnellista, kolmekymppisestä transisästä, jonka tarina pakottaa katsojan kohtaamaan omat ennakkoluulonsa.

Elokuvassa Freddy käy läpi nuoruuttaan, suhdettaan maskuliinisuuteen, mieheksi kasvamiseen ja seksuaaliseen suuntautumiseen. Takaumat limittyvät nykyhetkeen ja tulevaisuuden toiveissa siintävään vanhemmuuteen.

Freddy joutuu jatkuvasti perustelemaan oikeutta oman kehonsa olemassaoloon: ensin sitä, että tytöksi luultu lapsi kasvaa mieheksi, sitten sitä, että hän miehenä haluaa lapsen ja lopuksi haluaan kantaa vauvansa itse. Kaiken keskellä Freddy elää omaa kehoristiriitaansa. Katsojan suojelunhalu ja kiukku heräävät: antakaa miehen keskittyä rauhassa raskauteensa!

Hetket, joissa Freddy antaa tunteidensa näkyä, ovat vaikuttavia. Mieleenpainuvimmat ovat niitä, joissa hän unohtaa kuvausryhmän läsnäolon ja keskittyy tekemään jotain muuta.

Se mikä tekee elokuvasta lopulta tärkeän, on lapsen saamisen universaalius: erilaisuuden sijaan näemmekin lopulta, miten samalta tuon polun kulkeminen tuntuu kulkijan hormoneista tai kromosomeista riippumatta.

Susi Nousiainen

[eventio_frame id=5a44a0a26563f3db2b8b4567 cef_5a434efa6563f3531e8b4567=%the_title%]

Elokuvan nimi : Seahorse: The Dad Who Gave Birth
Kieli : englanti
Ohjaaja : Jeanie Finlay
Vuosi : 2019
Pituus (min) : 84
Ikäraja : K7
Esitysformaatti : DCP
Kuvaaja : Mark Bushnall, Richad Jepchote, Jeanie Finaly
Leikkaus : Alice Powell
Musiikki : Tara Creme
Tuottaja : Andrea Cornwell
Tuotantoyhtiö : Hippocampus Films

Esitysajat :
Ti 28.1. klo 17.00, Kiasma
To 30.1. klo 20.45, Kinopalatsi 5
La 1.2. klo 19.15, Maxim 2