DocPoint festivaalisivusto

Ohjelmisto (2020)

The Last Days of Winter (2020)

”En pelkää kuolemaa, pelkään elämää”, lapsi sanoo hiljaa iranilaisessa pidätyskeskuksessa elokuvan ohjaajalle Mehrdad Oskoueille, jolla tunnetusti on ihmeellinen kyky luoda luottamuksellinen suhde nuoriin vankeihin. Olematta tunkeileva kamera seuraa läheltä poikien elämää, herkästi yksityiskohtia esiintuoden.

Nuorisokodin osastolla on seitsemän poikaa, kaikki alaikäisinä huumeisiin ja rikoksiin ajautuneita lapsia. Elämäntarinat ovat sekä erilaiset että samanlaiset – kaikki huumeriippuvaisia, jotkut pikkulapsesta saakka, äidin maidon mukana. Heidän leikkinsä ovat rajuja ja tappelu syntyy herkästi. Mutta kyyneleet eivät ole kovin kaukana kun muisto hylänneestä äidistä tulee mieleen.

Kolme asiaa yhdistää poikia, omien sanojensa mukaan – yksinäisyys, kaipuu perheen pariin ja alituisesti lausuttu usko, että ”vain Jumala voi auttaa meitä”. Eikä uskoa siihen juuri ole, että pääsee vapauduttuaan eroon huumeista.

Elokuva huipentuu poikien retkeen Kaspianmeren rannalle Iranin uudenvuodenjuhlan aikaan. Luonto on vielä talvinen mutta tutustuessaan mahtavaan elementtiin poikien riemu, heidän iloiset leikkinsä paljastavat, että he ovat kuin ovatkin vielä lapsia – riipaisevista kohtaloistaan huolimatta.

Elizabeth Marschan

Yhteisnäytöksessä esitetään myös My Mother’s Home, Lagoon.

[eventio_frame id=5a44a0a26563f3db2b8b4567 cef_5a434efa6563f3531e8b4567=”lastdays”]

Elokuvan nimi : The Last Days of Winter
Kieli : persia
Ohjaaja : Mehrdad Oskouei
Vuosi : 2011
Pituus (min) : 52
Ikäraja : K12
Esitysformaatti : HD file
Kuvaaja : Ashkan Ashkani
Leikkaus : Farid Daghagheleh
Musiikki : Morteza Saedi
Tuottaja : Mehrdad Oskouei
Tuotantoyhtiö : Oskouei Film Production

Esitysajat :
Pe 31.1. klo 13.30, Kiasma, jonka jälkeen Q&A Mehrdad Oskouein kanssa