DocPoint festivaalisivusto

Ohjelmisto (2020)

The Valley (2020)

Nuno Esudeiron The Valley näyttää, kuinka Royan laaksossa Italian ja Ranskan rajalla paikalliset auttavat pakolaisia oikeustoimien uhallakin.

Royan laakso Italian ja Ranskan rajalla on noussut kapinaan. Kun Ranskan viranomaiset tekevät kaikkensa, jotta kukaan Italian rajan ylittävä ei pääsisi hakemaan turvapaikkaa, Royan laakson asukkaat toivottavat tulijat tervetulleeksi. Kaikkia tämä ei miellytä.

Suitsiakseen laaksolaisten solidaarisuutta viranomaiset heittävät lakikapuloita heidän rattaisiinsa. Pian tulijoita viedään jalkapatikassa poliisiasemalle hakemaan turvapaikkaa, koska autokyydin tarjoaminen voisi tuoda syytteet ihmissalakuljetuksesta. Olosuhteiden pakosta tavallisista kyläläisistä onkin tullut pikavauhtia turvapaikkaoikeuden, Dublin-asetuksen ja non-refoulement -periaatteen ja muun lakijargonin asiantuntijoita.

Mitä ihmettä tapahtui vapaudelle, veljeydelle ja tasa-arvolle, kysyy Nuno Escudeiron dokumentti The Valley. “Kun vedän lapsille jalkapallotreenejä, minua kehutaan, kun autan turvapaikanhakijoita, se onkin aivan eri asia”, ällistelee yksi laaksolainen.

Sanni Myllyaho

[eventio_frame id=5a44a0a26563f3db2b8b4567 cef_5a434efa6563f3531e8b4567=%the_title%]

Elokuvan nimi : The Valley
Kieli : ranska, italia, englanti
Ohjaaja : Nuno Escudeiro
Vuosi : 2019
Pituus (min) : 75
Ikäraja : S
Esitysformaatti : DCP
Kuvaaja : Nikolaus von Schlebrügge
Leikkaus : Beatrice Segolini
Musiikki : David Argi
Tuottaja : Luc Martin-Gousset
Tuotantoyhtiö : Point du Jour

Esitysajat :
Ma 27.1. klo 17.15, Maxim 1
La 1.2. klo 18.45, Orion
Su 2.2. klo 15.30, Kinopalatsi 6, jonka jälkeen Q&A ohjaaja Nuno Escudeiron kanssa