DocPoint festivaalisivusto

Ohjelmisto (2020)

vulture (2020)

Elokuvantekijä ja -opettaja Philip Hoffman on pyörittänyt Kanadan Ontariossa jo 25 vuoden ajan ”Film Farm” -projektia. Siellä elokuvia kuvataan filmille, minkä jälkeen ne leikataan ja kehitetään käsityönä hyödyntäen erilaisia orgaanisia materiaaleja, kuten auringonkukkia ja minttua.

vulturessa yhdistyvät aiheina sekä filmi että farmi. Kuvauksen kohteena ovat maatila ja sen eläimet sekä materiaalina käytetyn filmin kehittämisessä käytetyt kasvit, jotka antavat eri osuuksille erilaisen värisävyn ja tekstuurin. Dokumentti koostuu pitkistä otoista, jotka antavat eläimille tilaa tehdä omia, eläimellisiä asioitaan. Sika käy ohimennen juomassa maitoa lehmästä, ja karannut hevonen sotkeutuu riimunnaruunsa. Pääosin mykkä tai kohiseva äänimaailma ohjaa huomion kuvaan ja sen materiaalisuuteen jotka nousevat samalle tasolle sisällön kanssa.

Hoffman on kertonut teettävänsä oppilaillaan harjoitteita, joissa kameran annetaan käydä aina 20 minuuttia jossain itselle mieluisassa paikassa. Tuona aikana tapahtuu aina jotain, vähintään ei-mitään.

vulturessa tapahtuu vähän, mutta Hoffman saa sen näyttämään elokuvallisesti kiinnostavalta. Elokuvan loppu muistuttaa myös dokumentin tavasta luoda todellisuutta, kun kuva ja ääni yhtäkkiä villiintyvät ja maaseudun rauha lähtee laukalle.

Katri Tenhola

[eventio_frame id=5a44a0a26563f3db2b8b4567 cef_5a434efa6563f3531e8b4567=%the_title%]

Elokuvan nimi : vulture
Kieli : englanti
Ohjaaja : Philip Hoffman
Vuosi : 2019
Pituus (min) : 57
Ikäraja : K7
Esitysformaatti : DCP
Kuvaaja : Philip Hoffman
Leikkaus : Philip Hoffman, Isiah Medina
Musiikki : Kennedy
Tuottaja : Philip Hoffman
Tuotantoyhtiö : Chimera Imaging

Esitysajat :
Pe 31.1. klo 16.00, Kiasma, jonka jälkeen Q&A ohjaaja Philip Hoffmanin kanssa
La 1.2. klo 13.00, Kiasma, jonka jälkeen Q&A ohjaaja Philip Hoffmanin kanssa