Voit ilmoittautua DocPoint2021-festivaalin vapaaehtoiseksi syksyllä 2020 tämän sivun kautta. Lisätietoa tulossa myöhemmin.

Huom! Olethan yli 18-vuotias.

Minimimäärä talkoovuoroille on neljä 5-7 tunnin vuoroa tehtävästä riippuen.
Neljästä vuorosta saa staffilaisen perusedut:

  • Festaripassi – sisäänpääsy kaikkiin normaalihintaisiin näytöksiin, joihin on tilaa
  • Ruokalippuja
  • Kutsu festarikaronkkaan

Tehtävät:

Info – Info sijaitsee festivaalikeskuksessa Bio Rexissä, jossa palvellaan sekä akkreditoituneita vieraita, että muita festivaalikävijöitä. Tehtävät ovat vaihtelevia asiakaspalvelutehtäviä ja erinäisiä juoksevia asioita.

Lipunmyynti – Lipunmyynti on yksi vastuullisimmista vapaaehtoistehtävistä, jonka takia lipunmyyjät saavat vapaaehtoisetujen lisäksi 5 vapaalippua. Lipunmyyntivuoroissa toimitaan pääsääntöisesti yksin, mutta lipunmyyntikoordinaattori on aina tukenasi! Lipunmyyjiä tarvitaan ennen festivaalia sekä festivaalin aikana. Lipunmyyjät saavat erillisen koulutuksen tehtäviinsä ja kassaohjelman käyttöön tammikuun puolessa välissä.
Huom! Kerrothan jos sinulla on osaamista Eventio-lipunmyyntijärjestelmästä.

Teatterityöntekijä – Toimivat festivaaliteattereissa huolehtien lippujen tarkistamisesta, salien siisteydestä sekä asioiden yleisestä sujuvuudesta teatterilla. Vahtimestarien toimeenkuvaan kuuluu myös näytösten avaaminen ja huolehtiminen asiakkaiden viihtyvyydestä.

Teatterivastaava – Teatterikohtainen esihenkilö, joka vastaa teatterin toimivuudesta yhdessä teatterin oman henkilökunnan kanssa. Teatterivastaavat koordinoivat vuorossa olevien vahtimestareiden tehtäviä, auttavat ja avustavat muita. Edellytämme aikaisempaa kokemusta vastaavista tehtävistä.

Jokerit – Eli runnerit tekevät erilaisia sekalaisia, usein juoksevia hommia: joskus toimistoapua tai jakeluapua, joskus jotain ihan muuta. Kerro erityisosaamisestasi, niin osaamme hyödyntää apusi.

Guesthostit – DocPoint kutsuu kansainvälisiä tekijävieraita nauttimaan festivaalista. Hostit pitävät huolen, että heidän vierailunsa sujuu mutkattomasti.

Jakelu – Festivaalilehden ja -julisteen levittäminen on tärkeää festivaalin näkyvyyden kannalta. Jakelutehtävät alkavat 2.1.2020 ja jatkuvat festivaalin alkuun saakka. Tehtävää hoidetaan pareittain ja/tai porukalla. Jakelu on täydellinen sinulle, joka haluat tehdä vapaaehtoishommia joustavasti oman aikataulun mukaa ja nauttia festivaalin aikana pelkästään elokuvista. Jakelutehtävissä liikutaan jalan tai autolla. Voit halutessasi varata muutaman jakeluvuoron muiden talkootehtävien lisäksi.

Kuskit – Kuljettajia tarvitaan ennen festivaalia lehden jakelussa. Kansainvälisiä tekijävieraita kuljetamme puolestaan festivaalin aikana. Oma auto ei ole tarpeen, kunhan sinulla on kaupunkiajovarmuutta ja voimassa oleva ajokortti. Ajoja on heti tammikuun alusta.

Valokuvaajat ja videokuvaajat – Festivaali tarvitsee ammattitaitoisia potretti- ja tapahtumakuvaajia taltioimaan festivaalivieraita, tapahtumia ja keskusteluja. Tehtävässä tarvitset oman kameran. Helpottaaksesi valintaa lisääthän portfoliolinkin hakemukseen.
Kuvaajat saavat vapaaehtoisetujen lisäksi vapaalippuja.

Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot:

Emilia Saarela
staff@docpoint.info